Hans Joosten Keurslager

Botermals rundvlees

Van biefstuk tot entrecote en van rosbief tot magere stooflapjes. Niets zo veelzijdig als rundvlees. Botermals rundvlees is dan ook een van onze specialiteiten. Er zijn veel verschillende runderrassen met hun eigen kwaliteiten. Wij hebben gekozen voor rundvlees van Nederlandse runderen en geïmporteerd rundvlees. Onze keuzes lichten we hieronder toe.

Simmentaler

Het Simmentaler-rund loopt op de Zuid-Duitse Alpen rond. Het vlees van deze runderen heeft een mooie vetbedekking, een fijne structuur en een goede vetdooradering. De koeien zijn minimaal drie jaar oud en groeien langzaam doordat ze veel ruimte hebben. Bovendien hebben ze veel beweging gehad, waardoor het vlees smaakvoller wordt. Daarnaast worden de karkassen zes weken lang in de koelcel gehangen, waardoor het vlees rijpt op de botten en zijn malsheid en smaak ontwikkelt. De lenden van dit rund geven heerlijke entrecotes.

Hans Joosten Keurslager

Melkmarkt 10
1601HC Enkhuizen
0228313902

Openingstijden

maandag 07:30 - 18:00
dinsdag 07:30 - 18:00
woensdag 07:30 - 18:00
donderdag 07:30 - 18:00
vrijdag 07:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:30
zondag Gesloten